Snijeg stvorio kolaps na cestama u Hrvatskoj

Hrvatsku je u subotu iznenadilo zahlađenje, a u Gorskom kotaru i Lici te dijelovima unutrašnjosti je pao i snijeg.

HAK upozorava vozače da se pripreme za zimske uslove na cestama na kojima je moguć zastoj.

“Vraćao sam se autocestom Rijeka-Zagreb, čekao sam jedno pola sata u koloni. Grtalice nisu mogle prići zbog gužve, pa cesta nije bila očišćena.

Ljudi su pomagali gurati automobile, uglavnom su zastajali ovi koji imaju zadnji pogon, jer nisu mogli uz brdo. Kasnije sam vidio da su u smjeru iz Zagreba prošle grtalice”, ispričao je čitatelj 24.sata.hr koji je poslao snimke velikih zastoja u saobraćaju zbog snijega u Gorskom kotaru.

“Stali smo u zastoju kod Ravne gore, čekali smo negdje dvadeset minuta. Kasnije je došla grtalica pa se raščistila gužva”, rekao je drugi.

Hrvatsku je u subotu iznenadilo zahlađenje, a u Gorskom kotaru i Lici te dijelovima unutrašnjosti je pao i snijeg. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za susnježicu i snijeg za Gospićku regiju, a HAK upozorava vozače da se pripreme za zimske uslove na cestama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79