Snimak izborne prevare u režiji SDA Zenica! (VIDEO)

Aktuelni gradonačelnik grada Zenica i kandidat za novi mandat na svojoj Facebook stranici objavio je video za kojeg tvrdi da je riječ o izbornoj prevari u režiji SDA Zenica.

 – “Derviša Samardžić, član zamjenika b.o. ispred SNZP (SDA) na biračkom mjestu Klopče 3/0093A044 nudi novac da se glasa za Nezira! Mirzet Samardžić, član b.o. Klopče 3, njen otac, također ispred SZNP (SDA). Nezire, ovo je haram što radite”, napisao je Fuad Kasumović na svojoj Facebook stranici.

Naime, riječ je o telefonskom pozivu na kojem se čuju muški i ženski glas koji dogovaraju izbornu krađu, odnosno plaćanje glasova novcem, a razgovor je tekao ovako:

– “Rekla sam ti ja, treba mi 5 glasova, platit ću 20-30 KM od sebe.”

– “Je li za Nezira ili?”, upitao je muški glas koji se čuje na snimku poziva.

” Da, za Nezira samo, možeš i tamo za neke bezveze koje god hoćeš, al’ treba mi uslikat’, ko god to uradi da uslika da je glasao!”

Poslušajte u snimku razgovora kako se “dogovaraju” glasovi u Zenici.

Podsjećamo, Nezir Pivić, o kojem se govori u snimku, kandidat je Stranke demokratske akcije za gradonačelnika grada Zenica.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79