Snimak muškarca koji klanja u centru Beograda izazvao polemike: “Srbi, jeste li spremni?”

Snimak muškarca koji je obavlja namaz na ulicu, u centru Beograda izazvao je burnu reaciju na društvenim mrežama.

“Srbi, jeste li spremni? Ako niste, spremte se, spremte”, piše jedna korisinica Twittera, koja ne zna ili jednostavno ignoriše činjenicu da muslimanski vjernici molitvu obavljaju bez obzira gdje se nalaze i da ovaj čin nije nikakva provokacija već način praktikovanja vjere.

Momak je obavio molitvu i nastavio dalje, ali izgleda da je nekima bio trn u oku.

“Slučajno bih skrenuo kolima na njega”, “Zatucani degenerik, kao oni koji se krste kad prođu ispred crkve”, “Ne bih da širim mržnju, ali na sred ulice u Beogradu, ovo je čista provokacija i bezobrazluk”, samo su neki od komentara ispod objave.

Međutim, bilo je mnogo više onih koji su osudili autoricu tvita i podsjetili da svi imamo pravo na vjeroispovijest i upražnjavanje vjere na način koji nikog ne ugrožava, ili su jednostavno podsjetili da je krajnje vrijeme da ljudi ostave po strani pozive na neki imiginarni fajt.

Neki komentarišu da je u pitanju namještaljka i da je sve neka vrsta “skeča”. “Sve i da jeste tako, ostavite čovjeka na miru da se moli, glumi, ili šta god da radi, i gledajte svoja posla”, poručili su u komentarima.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79