Snimak videonadzora otkrio napadače na svjedoka u slučaju Memić: “Jesi li ti taj zaštićeni svjedok?”

Tužilaštvo BiH dobilo je izvještaj MUP-a RS i Tužilaštva u Istočnom Sarajevu o okolnostima napada na zaštićenog svjedoka u slučaju „Dženan Memić“.

Zbog zadobivenih povreda ovaj je muškarac, koji je bio u prijateljskim odnosima s optuženim Zijadom Mutapom, ali je od straha od odmazde tražio zaštitu, čak proveo nekoliko dana u KCUS-u, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. On je zadobio teške tjelesne povrede, što je konstantirano u medicinskom nalazu, prenosi danas Avaz.

Prije napada na njega napadači su ga pitali: “Jesi li ti taj zaštićeni svjedok?”

Avaz saznaje da je Tužilaštvo dobilo i fotografije s lica mjesta, a dostavljen je i videonadzor s mjesta gdje je došlo do napada. Svi napadači su bili naoružani, a svjedoka su presreli s dva automobila. Pretučen je nedaleko od autopraonice, gdje je ostavio vozilo.

Informaciju da je svjedok napadnut potvrdio je prošle sedmice i Muriz Memić, Dženanov otac, kao i tužilac Ćazim Hasanspahić, piše Dnevni Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79