SNSD Banjaluka: Neka PDP objavi na šta troši 500.000 KM

Kandidati Gradskog odbora SNSD Banjaluka pozvali su danas PDP i njihovog kandidata za gradonačelnika Draška Stranivukovića da objelodane na šta troše 500.000 KM budžetskih sredstava.

Anja Ljubojević, kandidat SNSD za Skupštinu grada, ukazala je da je jedno od ključnih obećanja PDP u Banjaluci da će objavljivati svaki račun preko 500 KM.

– Međutim, mi želimo da oni na djelu dokažu svoju dosljednost, pa ih pozivamo da prvo krenu od sebe i objelodane sve račune i ugovore bajalučkog odbora PDP. Ako su principijelni, neka objave sve zaključene ugovore, sve račune stranačke kase, spiskove radnike i ugovora o djelu, putne troškove, dnevnice. To su sredstva svih građana i oni trebaju da znaju na šta se taj novac troši – izjavila je Ljubojevićeva.

Saša Lukić, kandidat za Skupštinu grada, precizirao je da PDP, po podacima Centralne izborne komisije, iz budžeta godišnje dobija oko 500.000 KM.

– Da ne bude pogrešno shvaćeno; PDP, kao i ostale partije, troši javna sredstva građana Republike i Banjaluke. A, ovi podaci su pod njihovom kontrolom i ne trebaju čekati da ih objave, ako to zaista žele, kako tvrde. Sveukupno, radi se o 500.000 KM javnih sredstava, koje PDP troši na plate, dnevnice, ugovore po djelu i ostale troškove – kazao je Ilić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79