SNSD bi se raspao da Dodik ne gasi unutrašnje “požare”

Iz najveće partije u RS se sve češće odlučuju da javno iznose unutarstranačke nesuglasice

Iznošenje unutarstranačkih nesuglasica i problema, decenijama svojstveno opoziciji i pojedinim manjim strankama vlasti, nikada nije bilo izraženo u SNSD-u, najvećoj partiji na političkoj sceni RS. Ipak, aktuelna godina i to je promijenila.

Godinama unazad, ako zanemarimo neimenovane sagovornike domaćih medija, jedini koji su javno kritikovali dešavanja u partiji bili su dugogodišnji poslanik Drago Kalabić, koji je u međuvremenu izbačen iz iste, te Rajko Vasić, bivši generalni sekretar, koji s vremena na vrijeme zainteresuje javnost sočnim prozivkama partijskih kolega. I to je sve. Drugi veliki sukobi, među kojima se u ovdašnjoj javnosti posebno naglašavao onaj na relaciji Dodik-Lukač, ostajali su u domenu nagađanja.

Zato je mnoge poznavaoce ovdašnjih političkih prilika iznenadio otvoreni bunt SNSD-ovaca iz Istočnog Sarajeva, a potom i nedavni, njihovih kolega iz Banjaluke. Povod za prvim buntom, koji su predvodili predsjednik SNSD-ovog odbora u Istočnom Sarajevu, Ljubiša Ćosić, načelnici Pala i Istočnog Novog Sarajeva, Boško Jugović i Jovan Katić, te poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Miroslav Vujičić bio je prijedlog vladajuće koalicije u Republici Srpskoj da se za ministra bezbjednosti BiH imenuje lider DNS-a Nenad Nešić, koji se tek bio vratio u „staro jato“, nakon dvogodišnjeg, bar deklarativno, opozicionog djelovanja.

Drugi događaj veže se za najveći odbor, banjalučki, koji predvodi Vlado Đajić, ujedno i poslanik u Narodnoj skupštini RS i direktor UKC RS. Proteklog vikenda, u saopštenju za javnost, decidno naglašavaju da je povod najavljenog sastanka nezadovoljstvo radom generalnog sekretara partije, Luke Petrovića te kadrovskom politikom koju sprovodi.

I jedan i drugi bunt saniran je dolaskom lidera stranke, Milorada Dodika, među nezadovoljne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79