SNSD kasno reaguje: Najavili da će smijeniti funkcionere protiv kojih bude podnesen tužbeni zahtjev za istragu

SNSD će uskoro održati partijski sastanak na kojem će, kako je predložio to lider stranke Milorad Dodik, biti donesen zaključak o smjeni onih protiv kojih je podnesena tužba ili se vodi istraga.

Dodik je najavio skoro održavanje sastanka, ali i donošenje zaključka da, bez obzira na razloge tužbenog zahtjeva za istragu protiv nekoga, ta osoba bude odmah smijenjena.

“Želim da uvedem jednu sasvim novu praksu, bez obzira na to što ne vjerujem korumpiranom tužilaštvu, da se sve dovede do kraja”, rekao je Dodik.

Dodao je da je “nemoguće biti perfektan u situaciji kada je država u rasulu”, a nepoznato je da li će se ovaj njegov zahtjev odnositi i na državno pravosuđe, odnosno da li će Dodik i SNSD poštovati i istrage Tužilaštva BiH.

Ovakav prijedlog Milorada Dodika dolazi nakon njegove iznenadne reakcije povodom bizarnih fotografija gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića koji se fotografisao kako pije antidepresive i povraća u WC-u.

Netipično za Dodika, on je rekao da do 12 sati danas očekuje ostavku gradonačelnika Prijedora. Kao razlog naveo je gubljenje podrške stranačkih kolega usljed izostanka Pavlovićevog demantija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79