SNSD o hapšenju Mehmedagića: Reakcija Izetbegovića u funkciji pritiska na tužilaštvo

“Reakcija predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na hapšenje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića je očekivana i u funkciji pritiska na Tužilaštvo, kojim je SDA, čak prema izjavama visokih američkih zvaničnika, godinama upravljala”, saopćili su iz SNSD-a.

“Današnje saopćenje može se čitati i kao žal za danima kada je SDA odlučivala ko i kada će biti slušan, privođen, hapšen ili suđen. Izetbegovićeve tvrdnje da su Bošnjaci jedine žrtve pravosuđa u Bosni i Hercegovini istina je koliko je istina i da su Bošnjaci jedine žrtve proteklog građanskog rata, što godinama ponavljaju”, istakli su.

Kako su naveli, Mehmedagić i OSA nemaju ni autoritet ni kredibilitet i najmanje što Osmanagić može da učini jeste da se sam povuče sa mjesta direktora i da da šansu da se popravi imidž i rad ove agencije.

“Sve insinuacije koje govore da je SNSD umiješan u ovo hapšenje, a koje dolaze iz krugova bliskih Mehmedagiću, odbacujemo kao zlonamjerne i cijenimo da takve priče služe kao alibi direktoru Agencije, koji se, kako tvrdi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ogriješio o zakon”, saopćili su iz SNSD-a.

Podsjećamo, Mehmedagić je uhapšen danas u Sarajevu, a osumnjičen je za zloupotrebu položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca. Izvršen je i pretres njegove kuće.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je komentarišući ovo hapšenje ocijenio da je “tužilaštvo fokusirano na Bošnjake” te da se od OSA-e “želi napraviti ispostava stranih agencija”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79