SNSD-ov Bošnjak nazvao Schmidta njemačkim turistom

Christian Schmidt je njemački turista i to će tako i ostati za Republiku Srpsku, rekao je Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

– Račune, ako nešto nije u redu, polažemo građanima, a ne turistima – poručio je Šulić.

On je dodao da u Bosni i Hercegovini najviše pričaju o demokratiji oni koje ne zastupaju stavove svojih demokratskih država.

– Republika Srpska nije usamljena u traženju pravde i poštovanja Dejtonskog sporazuma. Imamo jake partnere i u regionu, ali i u svijetu. Nama dejtonska BiH odgovora, ali ne onakva kako ju je neko zamislio u Sarajevu, jezikom sile i nametanja, što podržava, nažalost i dio međunarodne zajednice – rekao je on.

– Dio međunarodne zajednice burno reagovao na proslavu 9. januara. Ali mi smo tih dana poslali sliku mira, za razliku od druge strane, gdje se samo poziva na rat, da ovo nije 1992. godina, a vidjeli ste i postrojavanje ratnih brigada u Bužimu – naglasio je Šulić.

Rekao je da još nije dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvo BiH i poručio da Republika Srpska ni u jednom segmentu nije povrijedila ustavni poredak BiH.

Šulić, inače član SNSD-a Milorada Dodika, koji se izjašnjava kao Bošnjak, u javnosti je iznenada postao “popularan”, nakon što je 10 decembra prošle godine zabranio predstavnicima OHR-a da prisustvuju posebnoj sjednici NSRS na kojoj su usvojeni neustavni zaključci kojima se od države Bosne i Hercegovine otimaju nadležnosti i prebacuju na bh. entitet Republika Srpska. Tada im je poručio da prijenos sjednice prate na TV-u, a ambasadoricu Mariannu Berecz, zamjenicu visokog predstavnika u BiH drsko je pitao: “Gospođo, čiji ste vi zamjenik?”.

Denis Šulić je 2020. godine, i pored protivljenja zastupničke grupe Zajedno za BiH, izabran za potpredsjednika NSRS iz reda bošnjačkog naroda. On je i predsjednik Mladih socijaldemokrata ( organizacija mladih SNSD-a). Trideset mu je godina, ali već je dobrano zagazio Dodikovim stazama secesionizma, a izjave koje daje su kao napamet naučena pjesmica.

– U RS-u nema incidenata koji su orijentirani prema povratnicima i RS svima pruža jednake mogućnosti. Preporuka za mlade SDA, koji su optužili predsjednika Dodika i RS za loš status povratnika, je da usporede rezultate popisa stanovništva iz 1991. s rezultatima posljednjeg popisa i u njima će naći odgovor na pitanje ko više poštuje povratnike RS ili susjedna FBiH – rekao je jedne prilike Šulić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79