SNSD-ov načelnik Bosanske Dubice izbjegao susret sa Džaferovićem, ali ponudio da plati ručak

Tokom jučerašnje posjete člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Bosanskoj Dubici, iako je ranije bilo najavljeno, nije održan sastanak sa načelnikom Radenkom Reljićem, kao ni sa predsjednikom Skupštine ove općine.

Razlog je, kako su naveli iz kabineta načelnika Reljića, sjednica glavnog odbora SNSD-a u Banjoj Luci zakazana za isti dan.

 

“Zbog iznenadnog sastanka obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti obezbijediti prijem člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodina Šefika Džaferovića, iako je bio predviđen u 12 sati u kabinetu načelnika Općine Bosanska Dubica sa saradnicima, iz razloga što su načelnik općine kao i predsjednik Skupštine obavezni prisustvovati sjednici glavnog odbora SNSD-a u Banjoj Luci”, stoji, između ostalog u pismu načelnika Reljića.

Reljićevo pismo (Foto: Klix.ba)
Reljićevo pismo (Foto: Klix.ba)

Dodao je da sve ostale aktivnosti oko Džaferovićevog dolaska i daljeg programa preuzima odbornik Skupštine Općine Bosanska Dubica Jasmin Spahić.

“U cilju održavanja dobrih odnosa načelnik općine preuzima snošenje troškova organizovanja ručka u hotelu Zepter u Bosanskoj Dubici”, zaključuje se u Reljićevom pismu.

Podsjećamo, Džaferović je jučer boravio u službenoj posjeti Bosanskoj Dubici gdje je posjetio Medžlis Islamske zajednice te položio cvijeće na Turbe šehida.

Također, prisustvovao je tribini “Perspektive Bošnjaka u manjem bh. entitetu i njihov položaj kroz Dejton” piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79