SNSD-ovci provocirali članove “Pravde za Davida” dok su prikupljali potpise za peticiju

Članovi grupe „Pravda za Davida“ i „Pokreta pravda“ u Trebinju su organizovali potpisivanje peticije o radu pravosuđa, sudova i tužilaštava u Bosni i Hercegovini, ali uz brojne opstrukcije lokalne vlasti grada Trebinja, piše na svom blogu Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

-Iako su na vrijeme, prije 15 dana, podnijeli zvaničan zahtjev gradskoj administraciji da u centru Trebinja postave štand i prikupljaju potpise građana, naišli su na zid šutnje, a na kraju su dobili odgovor da pult postave ispred Fakulteta za proizvodnju i menadžment, gdje nema puno cirkulacije ljudi, posebno ne vikendom. Kad su postavili štand, članovima Pokreta pravde prilazili su neki članovi SNSD-a, uz sitne provokacije i dobacivanja, koja su prestala kada su došli odbornici Kluba za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja – napisao je Vukanović.

Na Facebook stranici „Pravda za Davida“ potvrdili su da su aktivisti doživjeli provokacije tokom svoje antikorupcijske kampanje u Trebinju.

-U sklopu procesa dobivanja dozvole za postavljanje štanda aktivisti su naišli na niz opstrukcija i poteškoća. Sama procedura dobivanja saglasnosti trajala je više od mjesec. U prvobitnom zahtjevu su aktivisti tražili dozvolu za postavljanje štanda na centralnom gradskom trgu. Nakon što je dan prije organizovanja štanda konačno stiglo rješenje, uprava grada Trebinje je promjenila lokaciju. Druga dodjeljena lokacija je bila jako neuslovna i nepristupačna i udaljena od gradskog trga te je samo održavanje aktivnosti bilo jako otežano. Nakon što su se vremenske prilike ubrzano pogoršale, aktivisti su bili primorani da uklone štand – napisali su aktivisti na Facebooku.

Inače, aktivisti su se zahvalili Vukanoviću koji im je pomogao da realiziraju prikupljanje potpisa u Trebinju, prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79