SNSD-ovci uznemireni što nemaju podršku, Kovačević zavapio: “Imate li stida”

Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, nekoliko dana uoči i zvaničnog odlaska s ove pozicije (zamijenit će ga početkom augusta Nijemac Christian Schmidt, op.pr.), nametnuo je dopune Krivičnog zakona koje predviđaju zatvorske kazne za sve one koji, između ostalog, budu negirali genocid.

Naravno, odluka je ovo koja je uznemirila Milorada Dodika, i zvanično najvećeg negatora genocida u BiH, koji je nekako sve ovo uspio uvezati u priču “udaraju na srpski narod”, “branit ćemo se”, “otcijepit ćemo se” i slično.

Zašto član Predsjedništva BiH smatra da je cijeli jedan narod “genocidan” ili zašto je odredba zakona (identična kao u Krivičnom zakonu Srbije, op.pr.) koja zabranjuje negiranje ratnih zločina uopće “napad na srpski narod i RS”, još uvijek nije decidno objasnio.

Crnadak: Peticija je podrška SNSD-u, ko god je ne potpiše uradio je veliku stvar za RS

Dakako, njegove najave o otcjepljenju, sazivanje sjednice Narodne skupštine RS, a onda i peticija kojom poziva narod da se pobuni protiv Inzkove odluke, naišlo je na, recimo to tako, “zanimljive reakcije” opozicije u RS-u.

PDP, SDS…saglasni su da su protiv odluke Valentina Inzka, ali upozoravaju da su Dodikove najave o otcjepljenju i peticije “notorne gluposti” kojima ovaj političar pokušava skriti kriminal u vlastitim redovima.

Stigla su brojna saopćenja opozicije u kojima se narod, ali i Dodik, ukratko, pozivaju da “spuste loptu”, razmisle “hladnom glavom”, a Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, jučer je poručio da će svi oni koji NE potpišu Dodikovu peticiju uraditi veliku stvar za RS, piše Radio Sarajevo.

Vukanović: Za dva dana svega nekoliko stotina Banjalučana potpisalo Dodikovu peticiju

I upravo na ovu izjavu reagirao je Dodikov savjetnik i glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević, koji je na Twitteru napisao:

“Suzdržavao sam se i nisam komentarisao opoziciju, očekujući da će pokazati minimum odgovornosti barem do sjednice NSRS.

Prećutao sam sramnog Šarovića i optuživanje Dodika, Radovićeve žalopojke iz Opatije, Vukanovićeve laži i provokacije… Ali, ovome nema kraja.

Imate li stida?!”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79