SNSD Rogatica dijeli besplatna drva za glasove na izborima

Sa prvim mrakom po Rogatici su noćas aktivisti SNSD-a zaposleni u ŠG “Sjemeć” isporučivali građanima Rogatice besplatna drva za glasove na izborima.

Tako je svake noći, s tim što smo nekoliko sinoćnjih isporuka u ulici Draže Mihailovića zabilježili objektivom fotoaparata, prenosi BNTV.

Radi se o dva šumara, Ceroviću i Šarencu, koji su od najvećeg povjerenja kandidata SNSD za načelnika Rogatice i bivšeg direktora ovog javnog preduzeća Milorada Jagodića. Drva nemaju na sebi čekić, ne prati ih otpremnica niti bilo kakva druga zakonom predviđena dokumentacija. Zato ih do domaćinstva u koja se isporučuju prate šumari, čiji je inače posao da sprječavaju šumke krađe.

Imena rogatičkih domaćina kojima su isporučena ova drva za glasove ukućana poznata su redakciji, kao što nam je poznato i da je njihovu isporuku naložio lično v.d. direktor ŠG Sjemeć Mladen Lakić, inače nosilac liste SNSD-a za izbore u Rogatici.

Mi ćemo ovo u Rogatici uobičajeno kršenje zakona i zloupotrebu javnih resursa u predizbornoj kampanji SNSD-a pratiti i narednih dana i noći, a pokušaćemo sve to zabilježiti i kamerom.Poznata su nam, dakle, imena i prezimena pojedinih prekršilaca zakona i spremni smo ih ustupiti nadležnim organima.

Pitanje je zašto oni nisu spremni da protiv prekršilaca preduzmu zakonom predviđene mjere i radnje, jer se sve ovo odvija bukvalno pred njihovim očima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79