SNSD u Kozarskoj Dubici kupuje glasove Bošnjaka za 500 KM

SNSD u Kozarskoj Dubici kupuje glasove Bošnjaka za 500 KM


 

Izvori bliski lokalnom odboru SNSD-a u Kozarskoj Dubici tvrde da se glasovi birača za predstojeće izbore kupuju po cijeni od 500 KM.

Prema informacijama koje kruže među stanovnicima, ova praksa je postala sve očiglednija kako se izbori približavaju, a pojedinci su se počeli osjećati pod pritiskom da svoj glas prodaju zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze.

Jedna sugrađanka, koja je insistirala na anonimnosti, izjavila je da su predstavnici SNSD-a pristupili njoj i drugim stanovnicima s ponudom od 500 KM za njihov glas.

“Oni vrše pritisak na ljude koji su na rubu egzistencije. Uvode nas u situaciju u kojoj smo primorani da biramo između moralnih principa i osnovnih potreba za preživljavanje,” rekla je ona.

Ove informacije dolaze u trenutku kada SNSD intenzivno radi na očuvanju svojih pozicija u Kozarskoj Dubici.

Igor Savković, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici, kandidat je za načelnika opštine, dok trenutni načelnik, Radenko Reljić, predvodi listu za Skupštinu opštine.

Lokalni izvori tvrde da se ove osobe bore svim sredstvima kako bi zadržale svoje pozicije moći, uključujući i korištenje finansijskih sredstava za kupovinu glasova.

Ove navode još uvijek nisu komentarisali ni Savković ni Reljić, a izborna komisija nije izdala zvanično saopštenje po ovom pitanju. Ipak, građani Kozarske Dubice sve su zabrinutiji zbog ovakvih praksi koje, prema njihovim riječima, podrivaju integritet izbornog procesa i demokratske vrijednosti.

Ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati u narednim danima, ali jedno je sigurno – pritisak na glasače samo dodatno narušava već krhko povjerenje u politički sistem i institucije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija