Socijaldemokrate u Zenici građanima dijelili četke za WC školjke

Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine Gradski odbor Zenica danas je građanima Zenice podijelio četke za čišćenje VC školjke kako bi “očistili” političku scenu u ovom gradu.

Forum mladih Socijaldemokrata BiH Zenica otvorio je kampanju za Lokalne izbore simboličnim poklonima za svoje sugrađane.

“Kako se pretpostavlja i kako smo već vidjeli, kampanja će biti izuzetno prljava te smo se odlučili pomoći sugrađanima da na dan Izbora ‘očiste’ političku scenu”, stoji u saopćenju SD BiH Zenica.

Građanima su danas na nekoliko lokacija podijelili četke za čišćenje VC školjke uz poruku “Očistimo Zenicu od…”, a važno je pomenuti da je SD BiH Zenica prije samo nekoliko dana potpisao Izborni etički kodeks kojim su pristali na fer, korektnu, etičku i profesionalnu predizbornu kampanju poštivajući političke protivnike u predizbornoj kampanji.

Izborni etički kodeks kojeg su u Zenici predstavili Positive tolerance i OSCE podrazumijeva: poštivanje propisa i pravila koja regulišu izborni proces u BiH, pravo birača da slobodno glasaju bez pritiska i aktivnosti koje mogu da utiču na slobodno glasanje, poštivanje drugih političkih subjekata da slobodno iznose svoje programe i ideje, kampanja bez vrijeđanja, omalovažavanja, na osnovu rase, vjere, roda, etničke pripadnosti, nacionalnosti, političkih uvjerenja i drugih karakteristika, ne korištenje govora mržnje, da se ne zloupotrebljuje javna dužnost i javna sredstva u kampanji, da se osigura nesmetan rad medija i spriječi njihova zloupotreba naročito društvene mreže te da se neće koristiti trenutna epidemiološka situacija za sticanje prednosti u poduzimanju promotivnih i drugih predizbornih aktivnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79