Šok na današnjem suđenju u slučaju Dženan Memić: Pretučen jedan o zaštićenih svjedoka!

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva i odbrane danas je u Sudu BiH počeo glavni pretres u predmetu “Zijad Mutap i dr.” u kojem se optuženi terete za prikrivanje dokaza o smrti Dženana Memića.

Tužilaštvo BiH najavilo je da će dokazati djela koja im se stavljaju na teret i to kroz svjedočenje 88 svjedoka, od kojih su 16 pod zaštitom, te 166 materijalnih dokaza.

Tužilaštvo BiH na današnjem ročištu iznijelo je podatak da je jedan od svjedoka pod zaštitom zadobio teške tjelesne povrede uz formulaciju počinitelja: “Jesi li ti zastićeni”. Rečeno je da se ovaj slučaj istražuje te da ne znaju da li ima veze s optuženim.

Odbrane optuženih iznijele su prigovore s obzirom na to da smatraju da Tužilaštvo BiH nema nadležnost za suđenje u ovome predmetu, optužnicu su nazvali sramotnom te da treba da uđe u udžbenike kao primjer kako se ne treba raditi.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. oktobar, a kao prvi svjedok najavljen je Muriz Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79