Šokantna slika iz BiH: Evo kako liječe ljude, ovo je naša realnost…

Stanje u zdravstvu Republike Srpske odavno nije zadovoljavajuće, što se na primjerima može vidjeti svaki dan.

Korona samo doprinosi tome da problemi isplivaju na površinu i pokažu da neke bolnice nisu opremljene niti spremne da pruže adekvatnu pomoć oboljelim od opasnog virusa.

Jedan ogorčeni stanovnik Trebinja na Facebook profilu objavio je fotografiju iz Trebinja na kojoj se vidi muškarac zaražen koronavirusom koji prima terapiju na zidu umjesto u ambulanti.

“Na slici je moj prijatelj. Danima se bori sa visokom temperaturom, a ima i upalu pluća. Ovako je danas primio terapiju”, napisao je uz fotografiju Duško Miljanović iz Trebinja.

“Dok vlastodršci balahaju, grade vile i bazene, rasipaju sramne tendere, narod se ovako liječi”, naveo je Miljanović.

Na njegovu objavu su uslijedile brojne reakcije pa tako jedan od građana izražava nadu da je u pitanju fotomontaža, na što slijedi odgovor:” Volio bih da jeste. Nažalost, ovo je naša realnost”.

U bolnici nema mjesta za zaražene, stotine ljudi sa upalom pluća se liječi kod kuće jer Trebinje iz dana u dan bilježi visok broj novooboljelih od koronavirusa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79