Šokantne tvrdnje na suđenju: Čamber rekao da je snajperom ubio čovjeka u Sarajevu

Ovu šokantnu izjavu Čambera danas je u Okružnom sudu u Banjaluci pročitala Sanja Vukadinović Stojanović, vještak sudske medicine iz oblasti forenzičke psihijatrije.

Tokom svjedočenja ona je pročitala dio iskaza koji je Čamber dao njoj tokom pregleda.

– Ja sam vojnik. Sa 18 godina sam se dobrovoljno prijavio u vojsku. Iz snajpera sam u Sarajevu ubio čovjeka, drugog ranio, a ova država me je odbacila. Napao sam još jednu osobu u Prijedoru, nakon što je napao mog druga,. Zbog toga sam osuđen na 14 mjeseci zatvora – izjavio  je ovo Čamber tokom psihološke procjene.

U ratu snajperista a sada konobar: Priča o Zoranu sa Dobrinje

On je takođe rekao da je u Srbiji obezbjeđivao političare i estradne ličnosti. Čabmer je ispričao i da je kobnog dana popio četiri leksilijuma i više piva.

Okružni javni tužilac Aleksandar Simonović je nakon suđenja rekao da će se morati provjeriti ove tvrdnje koje je iznio Čamber.

Čamber je optužen da je u novogodišnoj noći, na benzinskoj pumpi u Trnu, hicima iz pištolja ubio Duška Savanovića i ranio Aleksu Babića.

Vještak Vukadinović-Stojanović ispričala je da je tokom pregleda i posmatranja utvrdila je da Čamber ima poremećaj ličnosti i da je kobne noći bio smanjene uračunljivosti, ali ne bitno.

Takođe je navela da je on osoba koja smatra da treba uzimati pravdu u svoje ruke.

Doktor Željko Karan rekao je da je uradio obdukciju tijela nastradalog Savanovića.

FOTO: DUŠKO SAVANOVIĆ/FACEBOOK SCREENSHOT
FOTO: DUŠKO SAVANOVIĆ/FACEBOOK SCREENSHOT

Ubijeni Duško Savanović

On je ispričao da je utvrdio da je Savanović imao prostrelnu ranu, odnosno da je hitac ušao s lijeve strane leđa, te da je putanja hica od dolje prema gore.

– Imao je i povredu koljena, a moguće da je nastala prilikom pada. Mladić je umro od masivnog krvarenja – pojasnio je Karan.

Karan je ispričao da je imao uvid i u medicinsku evidenciju Alekse Babića i utvrdio da je on imao povredu stopala, te da se radi o teškoj povredi, ali da zbog nje nije bio životno ugrožen.

Vještak Jelena Janković, koja je zaposlena u KTC MUP Republike Srpske, rekla je da je dobila naredbu tužilaštva da vještači odjeću Alekse Babića i Duška Savanovića, kako bi utvrdila da li na njima ima čestica baruta.

Ispričala je da je vještačila 11 odjevnih predmeta i da su samo na donjem vešu Savanovića pronađeni tragovi koji bi mogli poticati od barutnih čestica.

Danas je saslušan i vještak Veselka Bjelaković, koja je istakla da je radila analizu krvi učesnika ovog sukoba.

– Tokom vještačenja utvrđeno je da je Duško Savanović u kritičnom trenutku imao 2,08 promila alkohola u krvi, a Dalibor Čabmer 1,85 promila. Urađena je i analiza krvi Alekse Babića i utvrđeno je da je u trenutku sukoba imao 1,43 promila alkohola u krvi – istakla je Bjelakovićeva.

Ona je, na pitanje Čamberovog advokata Miloša Paleksića, rekla da u MUP Srpske nemaju laboratoriju za analizu krvi na droge i da se to može jedino uraditi u Sarajevu.

Advokat Paleksić je zatražio od suda da se uputi zahtjev da se uradi analiza krvi Čambera na opijate.

Istraga dokumentuje zločin: Iz snajperskog gnijezda u Nedžarićima 1992. godine ubijen je trinaestogodišnji dječak (VIDEO)

Optužnica

Duško Savanović ubijen je 31. decembra prošle godine oko 22.30 na benzinskoj pumpi “NIS Petrol” u Trnu kod Laktaša.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Dalibor Čamber i Milan Đurđević su “mercedesom C klase”, koji je vozio Đurđević, došli na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem, koji su na pumpu došli “mercedesom GLK 220”.

Nakon fizičkog obračuna, Čamber je izvadio pištolj CZ, za koji nije posjedovao oružni list, niti dozvolu za njegovo nošenje. Prema optužnici, Čamber je prvi hitac ispalio prema “mercedesu” i pogodio zadnji lijevi točak, dok su Savanović i Babić vozilom pokušali otići.

Babić je, prema optužnici nakon prvog pucnja izašao iz vozila, a Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo. Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim se umiješao Savanović koji je udario i oborio Čambera. Kada je pao, Čamber je ispalio treći hitac, ovoga puta prema Savanoviću, koji je bio udaljen dva do tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja.

Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gdje je podlegao od posljedica ranjavanja istog dana u 23.50 piše Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79