ŠOKANTNO! Nasilni sin sjekirom udarao oca!

Redakciji ”Dnevnog avaza” obratio se Sabit Genjga, koji tvrdi da ga je u četvrtak u porodičnoj kući u selu Zolote kod Travnika sjekirom teško povrijedio sin Benjamin Genjga.

Pozvao ljekare

Sabit je, kako nam je rekao, prvo zbrinut u travničkoj bolnici, nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je zbrinut na Klinici za neurohirurgiju. Prema njegovim riječima, odranije ima problema sa sinom, zbog čega je u više navrata intervenirala policija.

– On je neradnik i nasilnik. I prošle godine me je fizički napao, zbog čega je uvjetno osuđen. Ovog puta me je udario pet ili šest puta sjekirom. Zadobio sam povrede glave i ruke. Kada je vidio šta je uradio, uzeo je peškir i pozvao Hitnu pomoć – priča očajni Sabit.

Ispričao nam je da je Benjamin nasrtao i na majku. Na naše pitanje zbog čega ga sin maltretira, rekao je da je riječ o nasilniku.

Uvjetna presuda

– Ja njemu ne mogu ništa. Pozovem policiju, oni ga privedu i puste. I kod tog prvog napada, riječ je bilo o teškim povredama, ali se teretio za lakše povrede pa je dobio uvjetnu presudu. Nisam pametan šta više da radim – zaključio je Sabit Genjga.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona saznajemo da je ovaj događaj prijavljen. Međutim, policija slučaj tretira kao tuču, odnosno obojica su učestvovala u incidentu.