Šokantno otkriće: Još jedna djevojčica imala komplikacije nakon operacije u ordinaciji Bejtović!

Šokantno otkriće: Još jedna djevojčica imala komplikacije nakon operacije u ordinaciji Bejtović!


Malena Džena, čija sudbina je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu, preminula je. Ovu vijest jutros potvrdio je preko Facebook profila njen otac Muris Gadžun.

Otac Muris nakon smrti kćerke Džene: Najteže je bilo reći dječacima da im sestre više nema

Brojne javne ličnosti i svi građani Bosne i Hercegovine pogođeni ovom viješću opraštaju se na društvenim mrežama sa malom Dženom.

(FOTO) Slučaj koji je potresao državu: Građani se opraštaju od tragično preminule djevojčice Džene

Dok sa jedne strane građani pružaju podršku u isto vrijeme žele istinu i pravdu, žele saznati šta se tačno dogodilo i ko je odgovoran za smrt Džene koja je u operacionu salu ušla na svojim nogama kao zdrava djevojčica.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo oglasilo se danas saopćenjem u kojem navodi da će izdati naredbu za obdukciju tijela djevojčice Džene Gadžun, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

Uporedo s tim, policijski službenici MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva KS poduzimaju i druge radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Dok nadležne službe rade na tom slučaju, javljaju se brojni roditelji pogođeni sudbinom Džene koji su liječili svoju djecu upravo u ovoj pliklinici.

Priču jednog od roditelja prenosimo u nastavku:

Jako me potresla ova strašna tragedija. I našu djevojčicu je dva puta operisala ista doktorica, istim anesteziologom u istoj ordinaciji Bejtović. Operacija je koštala 2.500 KM. Kad je imala prvu operaciju (trajala 2.5 sata) jedva se probudila iz anestezije, rekli su: “To je jer je spavalica”. Ali su insistirali da prespavamo za svaki slučaj negdje u Sarajevu, nismo imali gdje pa smo ipak otišli kući. Doktorica nas je zvala par puta dok smo putovali kući, naša djevojčica je tek sutradan bila svjesna, ali sve smo mislili zbog anestezije joj se spava, smatrali smo normalnim. Tek sad kad se ovo desilo nam je sve jasno. Također, prva operacija nije uspjela, pa nam je zakazala vađenje materijala tad (ordinacija Halimić) joj je dala lokalnu anesteziju, bilo je užas Koliko je plakala. Držali su je moj muž, doktorica Jasmina i njena kćerk,a dok je doktorica Nina vršila operaciju vađenje materijala. Tad nam je zakazala drugu operaciju za tri mjeseca i rekla je da će biti 900 KM, samo da pokriju troškove sale i anestezije (prirodno podizanje kapka bez materijala). Drugi put je trajala operacija sat i po, puno brže se probudila. Ali strah i stres kroz koji smo prošli nedaj Bože nikome. Ali ovo sa malim melekom Dženom nas je dotuklo, boli nas toliko kao da se nama desilo. Allah dragi da malu Dženu nagradi najljepšim mjestom u dženetu, a njenim roditeljima sabura i snage, kaže jedan od roditelja (op.a. ime i prezime poznato redakciji).

Podsjećamo, djevojčica iz Kaknja je prije nekoliko dana došla da operiše očne kapke u polikliniku u privatnoj ordinaciji “Halimić”, a tokom operacije je pala u komu.

Operaciju je radilo osoblje ordinacije Halimić, doktorice Jasmina Halimić i Nina Jovanović.

Ranije se o ovom slučaju oglasio doktor Suad Rožajac koji je djevojčici dao anesteziju, piše Hayat.

Ne bježim od odgovornosti. Psihički nisam u stanju da komentarišem išta. Istraga će pokazati”, kazao je dr. Rožajac.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija