Solarne i vjetroelektrane u ovom bh. kantonu doživljavaju puni sjaj

Vlada BPK Goražde dala je saglasnost na prijedlog ugovora i odluku o dodjeli koncesija za izradu, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje solarnih elektrana na lokalitetima VE “Kacelj”, FNE “Jahorina” FNE “Jahorina 1” i FNE “Jahorina 2”.

Ovom odlukom privrednom društvu TLG d.o.o. Travnik, dodjeljuje se koncesije na period od trideset godina.

Koncesijama je predviđena izgradnja više solarnih i vjetro elektrana čija je ukupna snaga 800 MW, a kroz uplatu jednokratnih i tekućih koncesionih naknada očekuju se značajni prihodi u budžetu BPK Goražde i lokalnih zajednica u njegovom sastavu, naglašavaju u Vladi BPK Goražde.

Zaključkom Vlade BPK Goražde, saglasnost je data ministru za privredu Zijadu Brigi za zaključivanje ugovora o zasnivanju prava služnosti na nekretninama u vlasništvu države.

Po dobijanju ove saglasnosti, ugovor na period od deset godina će biti zaključen sa privrednim društvom Elegija d.o.o. Sarajevo, radi realizacije projekta izgradnje male hidroelektrane-MHE Vražalice u općini Pale-Prača, sa instaliranom naponskom snagom od 500 KW.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79