Sonja Karadžić spašava Dodika, zatražila uklanjanje ploče Radovanu Karadžiću!

Sonja Karadžić zatražila je da se ukloni ploča s imenom Radovan Karadžić sa Studentskog doma na Palama!

Nakon što je Valentin Inzko, šef OHR-a dao ultimatum Miloradu Dodiku da je skloni ili će se suočiti sa sankcijama, Dodik je počeo smišljati plan.

U posljednim danima se spekulirali upravo da će kćerka ratnog zločinca to zatražiti i tako spasiti Dodika bruke ali i sankcija.

Ona je na press-konferenciji istakla da je naivno misliti je tabla kao tabla sporna već da se radi o zakulinim igrama, prenosi Raport.

Sonja Karadžić je istakla da porodica Karadžić trpi neviđene pritiske i ucjene, te kako ne želi da srpski narod ispašta.

“Krajnje je vrijeme da se njegoveo ime prestane zloupotrebljavati za treniranje strogoće i za prepucavanje”, rekla je ona.

“Politički je naivno je vjerovanje da je ta tabla jedini razlog posljednih dešavanja. Ona je samo sredstvo zaukulisnih radnji. Ukaljana je i treba biti uklonjenja”.

“Ako ne može tamo da stoji kako sad stoji, onda ne treba da bude tu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79