Šparoge u Hrvatskoj koštaju više od bifteka, za kilogram potrebno izdvojiti oko 35 eura

 

Cijene šparoga u susjednoj Hrvatskoj na početku sezone dosežu i šest eura za vezicu što znači da je za kilogram potrebno izdvojiti oko 35 eura, a što je više od cijene teletine, ribe, ali i bifteka. Dok mnoge čudi cijena samoniklog povrća, prodavači tvrde da vrijedi izdvojiti novac.

Šparoge su sezonsko povrće koje se u Hrvatskoj smatra prvim vijesnikom proljeća i vrlo su zastupljene u tamošnjoj kuhinji. Ova namirnica se može pripremiti na razliliče načine i smatra se posebno zdravom, međutim, njena cijena je ono što iznenađuje javnost u susjednoj zemlji.

Naime, kako prenose hrvatski mediji na tržnicama od Zadra do Virtualne dubrovačke pjace šparoge se prodaju po cijeni od tri do šest eura za vezicu.

Kako u vezici otprilike ima 15 dekagrama ovog povrća, zaključuje se da je za kilogram potrebno izdvojiti oko 35 eura što je više od cijene teletine, ribljih specijaliteta pa čak i bifteka.

Mnogima nije jasno zbog čega samonikla biljka ima toliku cijenu, uzevši u obzir da ne zahtijeva nikakav trud oko njenog uzgoja.

Prodavači kao opravdanje za cijenu navode trud za njihov pronalazak jer ne rastu na poljima već uz kuće i puteve gdje je toplije. Navode i kako je potrebno hodati kroz grmlje i nepristupačne šume te da vrijede svakog centa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79