Spasioci GSS-a na Bjelašnici pronašli dvojicu izgubljenih stranaca

Spasioci Gorske službe spašavanja (GSS) pronašli su dvojicu stranih državljana koji su se danas izgubili na lokalitetu Bjelašnice.

Radi se o državljanima Holandije i Njemačke koji su, prema informacijama GSS-a Sarajevo, uspješno locirani, pronađeni i nalaze se na sigurnom u selu Lukomir. Srećom nisu povrijeđeni, tek su bili blago dezorjentirani i dehidrirani.

Akciji pronalaska izgubljenih osoba, pored timova GSS-a stanica Sarajevo i Konjic, podrškom su se pridružili i stanica Mostar te GSS BiH.

Edin Zametica iz GSS-a Sarajevo je kazao Feni da su u toku ove akcije spasioci krenuli iz dva pravca kako bi potraga što brže bila okončana.

– Obje ekipe su po planovima bile na terenu i u suštini mi smo očekivali da se akcija ovako završi i brzo pronađemo dvojicu izgubljenih mladih planinara – kazao je Zametica.

Dodao je da je drugi tim spasioca nastavio tragati za njihovom izgubljenom opremom po uputama.

Dojava o dvojici izgubljenih stranaca upućena je u popodnevnim satima prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79