Spasioci pronašli živu i zdravu nestalu 85-godišnju ženu iz Vareša

Spasioci pronašli živu i zdravu nestalu 85-godišnju ženu iz Vareša


Dramatična potraga za nestalom 85-godišnjom Bernardom Božić iz Vareša konačno je završena uspješno i sa sretnim završetkom. Nakon napora mještana, lovaca, pripadnika Gorske službe spašavanja i policije, Bernarda Božić je pronađena večeras oko 18.30 sati, živa i zdrava, u mjestu Rasadi nedaleko od njenog sela Diknjići.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona potvrdio je ovu sretnu vijest za agenciju FENA. “Starica je zadnji put viđena jučer oko 10 sati ujutro, a pronađena je u mjestu Rasadi. Odmah su upućena i kola Hitne pomoći kako bi joj bila ukazana potrebna medicinska pomoć”, istaknuo je portparol.

Desetak pripadnika Gorske službe spašavanja iz Zavidovića i Zenice, zajedno s K9 timom GSS-a Zenica, koji uključuje potražnog psa Atosa i njegovog vodiča Almira Tabakovića, odmah su odgovorili na poziv iz Civilne zaštite Vareša i započeli potragu. Nakon što je potraga prekinuta u dva sata ujutro, nastavljena je tokom dana, u koju su se uključili i mještani i policija.

Načelnik GSS Zavidovići, Admir Bajraktarević, izrazio je zadovoljstvo što je potraga završila uspješno, ali je istovremeno apelirao na važnost dodatnih mjera opreza. “Pozivam da se starim osobama s demencijom, kao što je bila i ova gospođa, nabave satovi s ugrađenim GPS-om, kako bi se lakše mogle pronaći u sličnim situacijama”, naglasio je Bajraktarević.

Nestala Bernarda Božić je pronađena izgrebana, ali u dobrom stanju. Medicinar iz tima GSS Zavidovići je bio uz nju i očekivao dolazak kola Hitne pomoći.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija