Spaso Milišić osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Nemanje Šupljeglava

Spaso Milišić (32) koji je 11. februara 2018. godine ispred “Merlot bara” u Trebinju nožem ubio Nemanju Šupljeglava (31), danas je presudom suda u Trebinju dobio smanjenje zatvorske kazne sa 16 na 15 godina.

On je u ranijem postupku za ubistvo dobio 15 godina, ali mu se tada stavljalo na teret i nanošenje teških povreda radniku bara Peri Miloševiću, te nedozvoljeno držanje oružja. Dio koji se tiče držanja oružja nije dokazan zbog manjakvosti optužnice pa je za to djelo oslobođen.

Sudsko vijeće je nije uzelo u obzor i smanjenu uračunjivost Milišića jer je bila izazvana pijanstvom, odnosno činjenicom da je imao 1,85 promila alkohola u krvi, piše Avaz.

Ni ova presuda nije pravosnažna i za nju postoji rok žalbe od 15 dana.

Optuženi Milišić i dalje ostaje u pritvoru koji može trajati do devet mjeseci, a vrijeme koje je od hapšenja 11. februara 2018. do sada proveo u zatvoru računaće mu se kaznu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79