Specijalci na Ilidži lišili slobode Sejfovićevog cimera iz KPZ-a

Za Šadijom je bila raspisana operativna potraga zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnost.

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su na Rakovičkoj cesti na Ilidži lišili slobode 31-godišnjeg Harisa Šadiju, koji je prilikom kontrole pokušao pobjeći.

Specijalci su, naime, zaustavili “BMW” s različitim registarskim tablicama, nakon čega je njegov vozač izašao iz automobila i pokušao pobjeći.

Brzom reakcijom policajaca, on je priveden, a provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana operativna potraga zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

– Nakon lišavanja slobode H. Š. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS – saopćeno je iz MUP-a KS.

Šadija javnosti je poznat i kao svjedok na suđenju Amelu Sejfoviću, sa kojim je dijelio istu ćeliju u vrijeme kad je Sejfović pobjegao iz sarajevskog KPZ-a prenosi Faktor.

Epilog događaja u Vlasenici: Policajac lišen slobode

 

Komentari