Spektakularna pljačka u Švicarskoj: “Pink Panter” iz BiH sa saučesnicima opljačkao nakit vrijedan nekoliko miliona franaka

Švicarska policija lišila je slobode jednog državljanina Bosne i Hercegovine, dvojicu Crnogoraca, dvojicu Nijemaca i Makedonca zbog sumnje da su učestvovali u pljački zlatare, odakle je ukraden frimirani nakit, vrijedan nekoliko miliona franaka, pišu švicarski mediji.

Pozivajući se na izvore iz istrage, mediji u Švicarskoj navode da se lopovi dovode u vezu s ozloglašenom kriminalnom grupom “Pink Panter”.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u razbojništvu u zlatari “Gubelin” u Lucernu.

Policija nije otkrila identitete osumnjičenih, samo su saopćili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.

Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8:15 sati, prenosi CDM.

Dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika upala su u zlataru. Prijeteći vatrenim oružjem radnicima, porazbijali su ormariće u kojima su stajali najvredniji nakit i ručni satovi, nakon čega su oteli i svu gotovinu iz kase. Cjelokupan plijen koji je razbojnička grupa odnijela iz zlatare u Lucernu procijenjen je na nekoliko miliona franaka.

Osim dvojice muškaraca koji su ušli i zlataru, u razbojništvu su učestvovale još četiri osobe.

Neki od njih bili su zaduženi za čuvanje straže, a neki za prijevoz nakon pljačke i skladištenje plijena, a pojedini su bili logistika i nisu bili na mjestu događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79