Špekulacije o “preletačima” u novu Vladu TK: SDA se sprema za rušenje, iz PDA tvrde da je sve pod kontrolom

U Tuzlanskom kantonu ponovo će doći do preokreta u vlasti. Pozicije se ponovo mijenjaju, a danas su kako saznajemo održani i dugosatni sastanci na kojima se pregovaralo o novoj Skupštinskoj većini.

Tokom dana u više navrata smo razgovarali sa zastupnicima u Skupštini TK o navodnom formiranju nove većine u Skupštini TK. U suštini niko ništa ne zna o tome, ali ne negiraju mogućnost o formiranju nove skupštinske većine.

Prema računicama, koje su došle do nas, iz vlasti u TK će “izletiti” SDP BiH, PDA BiH, SBB i Naša stranka, a “uletiti” SDA, SD BiH, S BiH, DF, Smajo Mandžić i jedan/jedna preletač/ica.

Vlada TK ponovo na klimavim nogama: Iz SDA kažu da se spremaju za novo rušenje i smjenu

Dakle, računica je jasna. SDA 9, SD BiH 2, S BiH 2, DF 3, Smajo Madžić i preletač/preletačica = 18.

Kako saznajemo najvjerovatnije se radi o Lejli Vuković (SBB) o kojoj već neko vrijeme postoje glasine kako će preći u SDA.

Bit će zanimljivo praćenja narednih dana političke utakmice u TK. Politička scena je uzdrmana sankcijama Sjedinjenih američkih država sada već bivšem predsjedniku PDA BiH Mirsadu Kukiću.

Zbog gore navedene računice jučer je, navodno, promptno potvrđena optužnica Kantonalnog tužilaštva TK protiv lidera SD BiH Envera Bijedića, piše TK Danas.

S druge strane, iz PDA demantuju ove navode.

“Shodno špekulacijama koje su se pojavile u javnosti a koje se odnose na gubitak skupštinske većine, Klub zastupnika PDA u Skupštini Tuzlanskog kantona demantuje sve informacije da je bilo koji zastupnik PDA napustio Klub.

Sva spinovanja oko nove skupštinske većine motivisana su isključivo skretanjem pažnje javnosti sa podignute optužnice Enveru Bijediću i ostalim, koji su u prošlom sazivu bili dio skupštinske većine, predvođene Strankom demokratske akcije (SDA), a kojoj ne smetaju optužnice protiv predsjednika SDBIH, ministara i direktora iz prethodnog saziva Vlade Tuzlanskog kantona.

Klub zastupnika PDA daje punu podršku Vladi Tuzlanskog kantona, kao i skupštinskoj većini koja djeluje u ovom zakonodavnom organu.” – kažu iz PDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79