Splav u obliku Cvijeta Srebrenice pušten niz Neretvu

Omladina naselja Donja Mahala u Mostaru izradila je splav u obliku Cvijeta Srebrenice povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Izrađeni Cvijet danas je po prvi put pušten niz rijeku Neretvu, i to sa lokaliteta Mejdan do Mosta Hasana Brkića u naselju Tekija. Na obalama Neretve u ovom dijelu grada postavljeno je oko stotinu zastava Bosne i Hercegovine.

Ideja je realizovana zahvaljujući doprinosu brojnih Mostaraca, a nastala je još prije nekoliko mjeseci. Ovo je, inače, jedan od načina na koji građani grada na Neretvi obilježavaju godišnjicu genocida u Srebrenici. Mladi skakači izveli su počasne skokve sa skakaonice Duradžik, dok je Klub skakača u vodu “Mostari” i ovog puta bio organizator skoka bez aplauza sa Starog mosta.

U organizaciju ovogodišnjeg obilježavanja osim Kluba skakača bili su uključeni i Udruženje građana Sinovi Mahale. Nacrtan je i veliki mural u Sportskom kompleksu “Harem” sa natpisom “Don’t forget Srebrenica”.

Mladići koji su izradili Cvijet kazali su da je to njihov skromni doprinos za obilježavanje stradanja njihovih sunarodnjaka u Srebrenici.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79