Split nakon obračuna prazan, ubici su pisali poruke podrške

Splitom su, nakon jučerašnjeg kobnog popodneva, zavladali potpuna tišina i strah, na cesti, kako kažu, nije bilo ni pasa.

– Pravednik među narodima – stoji na Facebook profilu Filipa Zavadlava (25), koji se sumnjiči za ubistvo Jurice Torlaka, Marina Bobana na Šperunu i Marina Paića zvanog Pajser, kojeg je smaknuo u Radmilovićevoj ulici.

Svu trojicu, inače pripadnika narkomiljea, pokosio je rafalima iz “kalašnjikova” u subotu u 15.35 sati, nakon čega je s puškom u ruci krenuo prema Kamenitoj ulici. Namjeravao je ubiti još dvojicu, ali ih nije pronašao.

Po hapšenju, tokom kriminalističkog ispitivanja odveden je u Klinički bolnički centar Split na pregled, između ostalih i psihijatrijski. Bio je potpuno miran i hladan.

Kako piše 24 sata.hr, policiji još nije rekao ništa.

I dok je uhapšeni, koji je u krvavi pohod krenuo kako bi zaštito brata od dilera koji su mu prijetili zbog dugova za drogu, čekao ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu, na njegovom profilu pojavile su se brojne poruke podrške zbog počinjenja ovih krivičnih djela. Mahom nezadovoljni radom sistema, Filipu uglavnom čestitaju što je maknuo, kako su naveli, ološ s ulice, nazivajući ga herojem.

Podsjetimo, Filip je na Šperunu smaknuo dvojicu. Marin Boban odmah je preminuo, dok je Jurica Torlak umro od posljedica ranjavanja u splitskoj bolnici. Na drugoj lokaciji, u Radmilovićevoj, također na motociklu, ali marke Suzuki, ubijen je Marino Paić.

Prije nego što je ubica uhapšen u kafiću “Borsalino”, policija je uhapsila i Branka M., brata Jerka M., koji je, također, bio na listi za odstrel. Branko M. je, kako su izvijestili iz policije, uhapšen zato što ima saznanja o slučaju, ali se neslužbeno doznaje da su ga sklonili kako ne bi i on stradao.

I poznati hrvatski voditelj Zoran Šprajc oglasio se na Facebooku povodom nemilih događaja u Splitu.

– Budući da se pravosuđe nikako nije uspjelo na pravi način obračunati s usmrćenim trojcem, mladić je odlučio to učiniti sam – napisao je Šprajc.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79