Sporna prodaja obale Trebišnjice zbog planirana gradnje stambenih objekata

Direktor Javne ustanove “Vode Republike Srpske”, Miroslav Milovanović, tvrdi da je sve u vezi s prodajom obale rijeke Trebišnjice u Trebinju obavljeno u skladu sa zakonom i važećim propisima.

Prema njegovim riječima, imovina je bila u vlasništvu Javnog preduzeća “Vode Srpske”, a procedura prodaje parcele sprovedena je transparentno i uz prethodnu procjenu vrijednosti.

Milovanović ističe za BN da je postojalo više ponuđača za kupovinu te parcele te da je ista prodata po cijeni koja je nadmašila procijenjenu vrijednost. Naglašava da su svi potrebni dokumenti i saglasnosti za prodaju imovine dobijeni te da se daljnja odgovornost za korištenje parcele sada nalazi na kupcu i lokalnoj upravi Trebinja.

S druge strane, gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, izražava iznenađenje informacijama o prodaji zemljišta u blizini rijeke Trebišnjice fizičkom licu iz Modriče. Ćurić naglašava da gradska uprava nije bila obaviještena o ovoj prodaji, ali ističe da Grad Trebinje reguliše šta se može graditi na tom području te da neće dozvoliti izgradnju stambenih objekata uz rijeku, kako to namjerava kupac.

Cijeli slučaj pokrenuo je niz kontroverzi, a Pokret za restituciju takođe je izrazio protivljenje prodaji obale rijeke Trebišnjice.

Lazarević, kupac sporne parcele, navodno planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, ali je suočen s odbijanjem gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje. Pokušava dobiti saglasnosti preko resornog ministarstva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79