Sportisti u Sarajevu mogu trenirati do 22 sata!

Vlada Kantona Sarajevo u trenucima kada je donosila set novih odluka, izostavila je dio koji se odnosi na sportiste, tačnije na dvoranske sportove.

Time su se futsal, košarkaški, rukometni i odbojkaški klubovi našli u dilemi, da li im je uopšte dopušteno trenirati i pod kojim uslovima.

Od ranije je bilo poznato da se sportisti mogu kretati i u vrijeme policijskog sata, ukoliko imaju potvrdu za kretanje, ali s obzirom na to da je novom odlukom policijski sat od 21 sat, a da treninzi obično završavaju iza toga vremena, bilo je upitno hoće li uopšte raditi sportske dvorane.

Novom odlukom, Vlada Kantona Sarajevo produžila je radno vrijeme sportskim dvoranama do 22 sata, kako bi svi klubovi iz KS-a mogli nesmetano trenirati:

Zaključak Vlade Kantona Sarajevo od 18.03.2021. godine glasi: „Naređuje se da organizovanje takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista bude isključivo bez prisustva publike, uz poštivanje svih epidemioloških mjera;

Ministar Samir Avdić, zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo, izražava puno razumijevanje potreba sportista i sportskih organizacija, trenažno takmičarskog procesa, a obzirom da se radi o terminima koji se planiraju održati nakon dozvoljenog vremena (policijski sat 21.00), namjera je da se isti nastave planiranom dinamikom, te s toga preporučujemo da se uradi slijedeće:

Od strane ovlaštene osobe sportske organizacije, potrebno je sačiniti DOZVOLU ZA KRETANJE isključivo za registrirane članove sportske organizacije, koji su direktno involvirani u trenažno takmičarski proces;

Dostaviti upraviteljima sportskih dvorana i drugih pripadajućih objekata LISTU UČESNIKA /ČLANOVA;

Da sportske organizacije u dogovoru sa upraviteljima, usklade termine održavanja treninga i utakmica, vodeći računa o veoma složenoj epidemiološkoj situaciji uz preporiku da sve svoje aktivnosti završe do 22 sata – stoji u odluci Vlade Kantona Sarajevo prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79