“Sportisti za život“: Džeko, Teletović i Udruženje Pomozi.ba pomažu oboljelim bh. građanima

Humanitarna organizacija Pomozi.ba i uspješni bh. sportisti i filantropi Edin Džeko i Mirza Teletović udružili su snage u još jednoj humanoj misiji kako bi pomogli mnogobrojnim oboljelim građanima.

Pokrenuli su trajnu akciju prikupljanja novca za liječenja, lijekove i medicinska pomagala teško oboljelih i socijalno ugroženih osoba pod nazivom “Sportisti za život“.

Udruženje Pomozi.ba u tu svrhu otvorilo je poseban račun “fond sportista“ na koji će pored Teletovića i Džeke i svi drugi sportisti koji to žele moći uplatiti donacije za pomoć oboljelima.

-Svakim danom primamo sve veći broj zahtjeva za pomoć osoba koje same ne mogu priuštiti liječenje koje im je potrebno. Uz pomoć raznih donatora i ljudi velikog srca do sada smo uspijevali odgovoriti na većinu tih apela, ali će sportisti sa ovim fondom značajno doprinijeti da zajedničkim snagama spasimo i poboljšamo mnoge živote – istakao je osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Dodao je da je otvorenim računom koji će biti korišten samo u ove svrhe također cilj olakšati svim sportistima, koji su i do sada pomagali na različite načine, da upute svoje donacije onim osobama kojima je to najpotrebnije.

-Udruženje Pomozi.ba će zapravo biti spona između sportista željnih da učine dobro djelo i onih kojima život i izlječenje ovise o tuđoj pomoći. Donirani novac ćemo direktno prosljeđivati na račune klinika, apoteka i drugih zdravstvenih ustanova.

Od srca zahvaljujemo Edinu Džeki i Mirzi Teletoviću. Oni su do sada svojim djelima bezbroj puta pokazali koliki su humanisti, a prvi su se odazvali i sa velikim zadovoljstvom prihvatili i ovu ideju – kazao je Karalić, izrazivši nadu da će se ovoj priči ubrzo pridružiti i mnoga druga poznata imena iz svijeta sporta.

Radi se o zajedničkom računu na kojem se već nalazi 100.000 KM, koje su uplatili Edin, Mirza i Pomozi.ba.

Cilj je olakšati sportistima pomaganje ljudima, jer privatno svakako pomažu mnogima! Ovako, imaju partnere i kontrolirano okruženje.

Edin i Mirza pozivaju i sve ostale sportiste da svojim donacijama na ovaj račun pomažu onima kojima je pomoć potrebna, a zajedničkim odlukama će se odlučivati kome je u tom trenutku pomoć najpotrebnija, jer naši sportisti na dnevnoj bazi imaju po 50. upita za pomoć


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79