Šprajc u programu usporedio HDZ s komunističkom partijom! (VIDEO)

Zran Šprajc ni ovog utorka u RTL Direktu nije propustio komentirati najnovije aktualnosti u Hrvatskoj, a u svom se govoru ovaj put osvrnuo na sjednicu Predsjedništva HDZ-a na kojoj su izrečene optužbe protiv medija.

Šprajc je u svom stilu napravio paralelu s Predsjedništvom Centralnog komiteta Saveza komunista, a njegovo izlaganje prenosimo u nastavku.

Generalni sekretar Plenković

“Sinoć je na Internetu održana sjednica Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista s glavnom temom “politička i ideološka skretanja na područjima pogođenima potresom”. Raspravu je otvorio generalni sekretar SK-a Andrej Plenković koji je rekao da dio medija u suradnji s reakcionarnim društvenim snagama pokušava umanjiti ulogu Saveza komunista i Vlade Narodne Republike Hrvatske u pomoći ugroženim područjima. Generalnog sekretara Predsjednika Plenkovića u njegovu izlaganju podržao je i politički sekretar Saveza komunista drug Gordan Jandroković a zapažen nastup imao je i drug Vladimir Šeks koji je utvrdio kako mediji i reakcionarne snage pokušavaju promijeniti rezultat izbora za Narodni Sabor. Pri tome je drug Šeks istaknuo i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana”, započeo je Šprajc.

Drugarica Šuica

Osvrnuo se i na tvrdnju Dubravke Šuice da mediji pokušavaju srušiti HDZ, što je, navela je, vidljivo iz toga što “Banovinu zovu Banijom”.

“Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u Narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru, te jednu jahtu i tri automobila. Time je stekla veliko poštovanje i ugled među članovima Saveza komunista te su njezinu riječ uvijek pozorno slušali i partijski sekretari Ivić Pašalić i Ivo Sanader. Tako je bilo i sinoć kad je govorila o problemima na potresom pogođenom području. Drugarica Šuica je naime uočila da tamošnje stanovništvo već dvjesto godina podriva društveno-politički poredak Narodne republike Hrvatske nazivajući svoj kraj Banijom, a ne Banovinom kako je utvrđeno na 13. sjednici Okružnog komiteta za Liku, Banovinu i Kordun. To su sada iskoristile kontrarevolucionarne snage u hrvatskim medijima te su i one počele taj kraj nazivati Banijom, istaknula je drugarica Šuica i zatražila da Glasnik Saveza komunista bude više čitan od ostalih medija, kako bi se onemogućilo daljnje podrivanje države koje je i dovelo do nedavnih potresa u državi”, kaže Šprajc.

Drug Jandroković

Na kraju je istaknuo i Jandrokovićevu izjavu da je netko iz HDZ-a namjerno pustio te informacije, kao i komentar da je ta osoba priglupa.

“To je naišlo na odobravanje ostalih članova Predsjedništva, a uvijek dobro raspoloženi drug Šeks u svom šeretskom stilu je dometnuo: Šuica, drugarica – Banska kraljica! Na to su se članovi Predsjedništva grohotom nasmijali i u dobrom raspoloženju napustili Internet. Ali netko iz Predsjedništva je sve ove navode sa sjednice dostavio u medije te se tim povodom medijima obratio drug Jandroković koji je priznao ono o čemu već neko vrijeme svi šapuću, ali se nitko nije usudio reći – da je netko u Predsjedništvu priglup”, zaključio je Šprajc.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79