Sprema se optužnica protiv Alise Mutap i njenog oca Zije Mutapa, slijede nova hapšenja, na redu su “krupnije ribe”!

Tužilaštvo BiH spremilo je optužnicu u predmetu „Memić“, koja se odnosi na okolnosti ubistva mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, saznaje „Avaz“.

Optužnica bi Sudu BiH na potvrđivanje trebala biti proslijeđena najkasnije do 20. jula.

Prema informacijama „Avaza“, moguće je da bude podignuta već i do kraja naredne sedmice, s obzirom na to da je Tužilaštvo završilo glavni dio optužbe i preciziralo ko će se naći na optuženičkoj klupi.

Radi se o predmetu koji je Državno tužilaštvo preuzelo od Tužilaštva Kantona Sarajevo krajem 2019. godine.

Avaz saznaje da će za sada optužnica biti podignuta protiv Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke koja je s njim bila na mjestu nesreće, ali i njenog oca Zijada Mutapa. Alisa Mutap, koja je nedavno uhapšena, sve ove godine tvrdila je da se ničega ne sjeća jer je imala amneziju.

Na optuženičkoj klupi naći se i Hasan Dupovac, bivši šef Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, policijski službenik Josip Barić te Muamer Ožegović, uposlenik hotela „Crystal“ na Ilidži.

Svi su oni uhapšeni i nalaze se u pritvoru, a pod istragom su zbog krivičnog djela pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, tačnije zbog sakrivanja i uništavanja dokaza.

Uhapšeni policajci Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović, kako je rečeno za Avaz, bit će svjedoci.

U ovom predmetu je istraga proširena na još nekoliko osoba, a ukupno je iskaz dalo 60 svjedoka u istrazi, od čega ih je devet tražilo i dobilo zaštitu.

Tužilaštvo BiH, koje se ozbiljno uhvatilo ukoštac sa slučajem, ne misli stati s hapšenjima. U narednom periodu očekuju se, kako je rečeno za Avaz, nova. Na redu su „krupnije ribe“, tvrde izvori Avaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79