Spremao se za veliko slavlje, a onda je poginuo u stravičnoj nesreći

Početkom rata porodica je iz Mostara došla u Kačarevo i skućila se tu

Daniel Veličkovski (29) iz Pančeva poginuo je preksinoć u udesu u kom su učestvovali njegov motor “kavasaki” i “bmw” u kome su bili njegovi prijatelji, koji su se kao i on vraćali sa kartinga, na blizu Pupinovog mosta u Beogradu.

Saobraćajna policija blokirala je ovaj dio puta, a na mjesto nesreće došli su, prvo brat a zatim i roditelji stradalog mladića.

Motorista udario u banderu, pao na asfalt, a onda ga pregazio BMW

– Jul mjesec je trebalo da bude mjesec radosti za Daniela i njegovu djevojku. U nedjelju, 7. jula trebalo je da proslave punoljetsvo njenog brata, a za dvije sedmice kasnije zakazano je vjenčanje i svadba Danielovog brata. A umjesto slavlja, sada smo svi zavijeni u crno, i ne znam da li ćemo ikada moći da prebolimo – priča za Blic jedna starija rođaka djevojke nastradalog mladića.

Danielovi roditelji su, kaže ona, otišli u Beograd, dok se njegova djevojka vratila kod svojih u Kačarevo.

Djevojka se, kako kaže rođaka, sa izabranikom svog srca posljednji put čula u petak uveče, neposredno prije nego što je krenuo iz Beograda, gdje je bio na kartingu. U to vrijeme, bila je u Pančevu, i trebalo je da se sa Danielom nađe u stanu.

– Njih dvoje su već duže od osam godina u vezi, još od srednje škole, a ona je sada pri kraju fakulteta. Velika ljubav je to! Daniel je završio fakultet, zaposlio se, a njoj je ostalo malo do kraja studija. U februaru su počeli da žive zajedno u Pančevu, ali su stalno dolazili u Kačarevo da vide roditelje, prijatelje. Polako su se kućili – plačući priča Tamarina rođaka.

Mještani Kačareva u kome je stradali Daniel Veličkovski proveo veći dio života juče nisu mogli da prihvate da je mladić, za koga svi imaju samo riječi hvale, stradao u saobraćajnoj nesreći.

– Strašno je to što se desilo njemu, ali i njegovim najbližima, roditeljima, bratu, djevojci. Tragedija kakvu selo ne pamti – prvi je komentar mještana ovog banatskog sela.

Daniel je, napominuju bio mladić za primjer. Završio je Mašinski fakultet i kao inženjer radio u jednoj firmi u Pančevu.

– Otac mu je bio vojno lice, i početkom rata porodica je iz Mostara, u Bosni i Hercegovini, došla u Kačarevo i skućila se tu. Zaista su i roditelji, kao i sinovi za primjer. Daniel je bio odličan đak, završio je fakultet, a oduvijek su ga zanimali motori. Nažalost, na motoru je i stradao – naveli su poznanici Daniela i njegove porodice.

U nesreći koja se dogodila u petak uveče povrijeđena su i dvojica Danielovih drugova koji su bili u automobilu, i oni su odmah prevezeni u Urgentni centar. Još se utvrđuju uzroci saobraćajne nesreće, na neosvjetljenom dijelu puta, a prema prvim rezulatima istrage, i motociklista i vozač “bmw” navodno su vozili neprilagođenom brzinom.

Motociklista je izgubio kontrolu, i u punoj brzini udario u banderu, dok je “bmw” naletio na mladića i pregazio ga. Poslije toga, “bmw” se nekoliko puta prevrnuo i završio na krovu.

Na licu mjesta bio je stravičan prizor. Tijelo motocikliste je bilo neprepoznatljivo, “kavasaki” potpuno uništen, delovi rasuti po putu, a “bmw” prevrnut na krov prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79