Spriječen šverc sedam krava iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, u saradnji s pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji pružaju pomoć u nadzoru granice, spriječili su krijumčarenje sedam krava iz Srbije u BiH i uhapsili dvojicu državljana BiH.

U vezu s ovim krijumčarenjem, koje je otkriveno u subotu, dovode se dvojica državljana BiH te još tri nepoznate osobe koje su se, nakon što su ugledale policajce, čamcem preko Drine udaljile u pravcu Srbije.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, protiv dvojice državljana BiH bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, krijumčarena stoka je oduzeta, a o događaju je obaviještena i Stanica granične policije Ljubovija, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, s ciljem pronalaska osoba koje se dovode u vezu s krijumčarenjem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79