Spriječeno krijumčarenje sedam migranata iz Turske

MUP ŽZH je priopćio da je u noći s nedjelje na ponedeljak provedena pojačana akcija kontrole na putnim pravcima u Grudama zbog sumnje na krijumčarenje stranih državljana migranata.

Sukladno planu Županijske akcije pod nazivom “Migrant” u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH, u ponedjeljak, 12. travnja je provedena pojačana akcija kontrole putnih pravaca na području nadležnosti policijske uprave Gruda s ciljem pronalaženja ilegalnih migranata i otkrivanja osoba koje vrše prijevoz istih, otkrivanje kriminalnih organizacija koje vrše kaznena djela u vezi s krijumčarenjem migranata i otkrivanje članova kriminalnih organizacija.

Tijekom akcije policijski službenici policijske uprave Grude su u 00:30 sati u mjestu Tihaljina, zatekli sedam migranta, državljana Turske, koji su pozvani u službene prostorije policijske uprave Grude. Nakon određenih provjera i komunikacije sa navedenim osobama došlo se do saznanja da su isti dovezeni s vozilom marke Mercedes Vito, plave boje, nepoznatih registracijskih oznaka, od strane dvije muške mlađe osobe.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da se u vezi izvršenja kaznenog djela mogu dovesti osobe S.Č. (21) i S.Č. (26) iz mjesta Tihaljina, općina Grude.

Gore navedene osobe pronađene i sprovedene u službene prostorije policijske uprave Grude, i nad istim a je zavedena kriminalistička obrada. O svemu je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, te je nakon dobivenih usmene suglasnosti Tužiteljstva BiH i sudca za prethodni postupak Suda BiH izrađena Naredba za pretragu, a potom je izvršen pretraga obiteljske kuće, pratećih objekata, vozila i okućnice koje koriste gore navedene osobe. Nakon izvršene pretrage pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovest u vezu počinjenja kaznenog djela. Nakon određenih provjera i navedeni državljani Turske su pušteni.

Po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih osoba biti će upućeno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Krijumčarenje ljudi iz članka 189. KZ BiH Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Uprava policije MUP-a ŽZH će i dalje nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja ljudi, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79