Spriječeno krijumčarenje šest migranata iz BiH u Hrvatsku

Službenici Jedinice granične policije Izačić spriječili su krijumčarenje šest lica afro-azijskog porijekla iz BiH u Hrvatsku.

Oni su juče otkriveni u graničnom pojasu na području Bihaća prilikom kontrole vozila alfa romeo kojim je upravljalo lice čiji inicijali su B.T.

Zbog postojanja osnova sumnje da je ovo lice počinilo krivično djelo krijumčarenje ljudi, protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o ovom počinjenom krivičnom djelu.

U toku je dalji rad na slučaju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša juče su pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona /USK/ predali lice čiji su inicijali S.K, jer je za njim raspisana potraga zbog krivičnog djela polni odnos sa djetetom u vezi sa krivičnim djelom silovanje.

S.K. je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Velika Kladuša.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH uhapsili su lice čiji su inicijali M.S, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Čapljini zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Lice M.S. predato je službenicima Odjeljenja sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na tuzlanskom aerodromu na letu iz Malmea juče je uhapšen državljanin Švedske čiji su inicijali S.P, za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti. On je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom izlaska iz BiH na prelazu Orašje juče je uhapšena državljanka Hrvatske čiji su inicijali LJ.R, jer je utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog teške krađe, te je predata službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče su uhapsili lice čiji su inicijali Š.K, nakon što je ustanovljeno da ga zbog prevare potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Š.K. je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Rača i predat je službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments