Sramni čin – svinjski otpad ispred centra u Potočarima

Pred kapijom Memorijalnog centra u Potočarima nepoznate osobe danas su ostavile vreću sa svinjskim otpadom, saopćeno je iz Općinskog odbora SDA Srebrenica.

“Riječ je o gnusnom napadu, s ciljem skrnavljenja mezarja za žrtve genocida u Srebrenici, te brutalnog vrijeđanja osjećaja preživjelih i porodica ubijenih Srebreničana, sa jasnim političkim konotacijama. Od nadležnih organa bh. entiteta RS, prije svega policije, očekujemo da što prije utvrde i sankcionišu počinioce, ali i da se utvrdi politička odgovornost za ovakve stvari. Nema dileme da je ovakav postupak moguć samo u ambijentu, u kojem najodgovornije institucije vlasti neprestano negiraju istinu o genocidu, te izražavaju nepoštovanje prema žrtvama kao poželjno ponašanje”, saopćili su iz SDA.

Poručili su da Vlada RS, koja neprestano provodi kampanju omalovažavanja istine i vrijeđanja žrtava genocida, snosi direktnu političku odgovornost za ovakve postupke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79