Sramota u Kantonu Sarajevo: Učenici moraju školama plaćati nabavku dezinfekcijskih sredstava!

Poznata je činjenica da su roditelji učenika u Kantonu Sarajevo, uz kupovinu knjiga, odjeće, pribora te drugih neophodnih stvari za školu, izloženi i dodatnim troškovima.

“Avaz” je u posjedu odluke Srednje zubotehničke škole u Sarajevu koja je izazvala buru reakcija među roditeljima jer je učenicima naloženo da pri upisu uplate i iznos od 50 KM.

 

Od toga, 12 KM ide za sredstva za higijenu za osam mjeseci, a pet maraka za nabavku sredstava za dezinfekciju ruku i površina.

U tih 50 KM uračunato je i 5 KM škole za osiguranje od eventualnih posljedica nesreće, osam KM za solidarnu naknadu štete, dvije KM za nabavku zadaćnica za pismene radove, četiri KM za obnovu knjiga u školskoj biblioteci, četiri KM za pripremu materijala za online nastavu, dvanaest KM za sredstva za higijenu za osam mjeseci, pet KM za kopiranje testova, pohvale i diplome, pet KM za izradu akreditacija za učenike i pet KM za nabavku sredstava za dezinfekciju ruku i površina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79