SRAMOTA U SDA: Očigledno plagiranje projekta u izbornom programu

SRAMOTA U SDA: Očigledno plagiranje projekta u izbornom programu


Kako i na koji način pojedine političke partije i njihovi kandidati kreiraju svoje programe ilustruje primjer kandidata SDA za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Jusufa Pušine, koji je kao budući projekat multimedijalne dvorane u ovoj općini predstavio već izgrađenu zgradu multimedijalne biblioteke u Romainvilleu u Francuskoj.

Na svojoj zvaničnoj facebook stranici Pušina je 30. oktobra objavio plan za izgradnju multimedijalne dvorane u Starom Gradu, a ista vijest je podijeljena i na zvaničnoj internet stranici SDA.

Stari Grad će dobiti novu multimedijalnu – kino dvoranu koja će biti obogaćena najsavremenijim tehničkim uređajima i audio-video sistemom. Prostor bivše Kineme pruža odlične mogućnosti za realizaciju ovog projekta. Mi, građani ove općine i uža gradska jezgra zaslužujemo jedno ovakvo osvježenje sa višestrukom namjenom. Pored filmskih projekcija, ova multimedijalna sala će služiti i za postavke umjetničkih izložbi, seminare, znanstvene skupove, predavanja, prezentacije, radionice, festivale i konferencije. Dobrodošli! – Jusuf Pušina

U svom predizbornom programu u kom je predstavio 16 projekata koje namjerava realizovati ukoliko pobjedi u izbornoj trci za načelnika Općine Stari Grad, Pušina je ovaj projekat predstavio uz nekoliko ilustracija.

Foto: Jusuf Pušina, Program “16 za 16”

Međutim, jednostavnom pretragom fotografija na Google pretraživaču došli smo originalnih fotografija projekta multimedijalne biblioteke u u Romainvilleu u Francuskoj koja je djelilo arhitekte Philippe Gazeaua. Ovaj projekat predstavljen je i u njegovom iznimno opširnom i bogato ilustrovanom portfoliu koji možete pogledati na njegovoj web stranici.

Također, projekat multimedijalne biblioteke u Romainvilleu predstavljen je i na stranici ArchDaily posvećenoj aritekturi, još u maju 2012. godine. U galeriji ispod možete pogledati identične fotografije korištene u programu Jusufa Pušine.

S obzirom na činjenicu da je Jusuf Pušina iskoristio fotografije već postojećeg objekta, a koje datiraju iz 2012. godine i koje je očigledno preuzeo sa interneta, Istinomjer će ovo njegovo obećanje ocijeniti kao neutemeljeno prenosi Istinomjer.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija