Sramotan istup Federalnog zastupnika u BiH: Podržao nasilje nad sudijom Topalovićem?

Aner Žuljević, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, na Facebooku je poručio – “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!!!”.

Ovaj post političara iz Mostara dolazi nakon jučerašnje prekinute utakmice između Veleža i Borca i napada na sudiju meča Sabriju Topalovića u blizini Jablanice.

Uz emotikon aplauza i tagove “raja”, “FKVelez” i “prvaljubav” Žuljević je objavio i fotografiju s logom Veleža na kojoj je navedeno “čista obraza”, “prkosno”, “požrtvovano”, “ponosno”, “hrabro” i dostojanstveno”.

U prethodnom postu on je prozvao “bandu lopovsku” i poručio da to nije suđenje, nego obračun saveza sa 4R i da nije ničija, pa neće ni njihova do zore gorjeti.

Upravo na taj post jedan od njegovih pratritelja je poručio: “g**** od sudije treba prebiti ko mačku”, što je Žuljević lajkao!

Podsjetimo, Topalović je napadnut u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je prema prvim informacijama presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren te se nije nastavila, a domaćini su bili nezadovoljni arbitratražom zeničkog sudije.

Ipak, bez obzira na navijačke strasti, ljubav prema klubu ne može se zanemariti odgovornost koju jedan političar mora imati, a posebno nakon fizičkog napada na sudiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79