Sramotna divlja deponija koja uništava prirodu pored Olova

Više od 30 godina divlja deponija između Careve ćuprije i sela Kamenska čini ruglo općine Olovo, a osim toga u blizini je rijeke Krivaja, gdje nesavjesni građani odlažu otpad.

Bez rješenja

Mještani ovog područja otpad su odlagali s namjerom da prilikom vodostaja voda sve odnese. Iako mještani godinama ukazuju na ovaj problem, o čemu smo i mi ranije pisali, čini se da se ništa po tom pitanju ne rješava.

Iako je u nadležnosti načelnika rješavanje problema na području ovog lokaliteta, čini se kako to nije u njegovom interesu, uprkos tome što Olovo ima potencijal za razvoj turizma. Tone smeća i leševi uginulih životinja to sigurno neće donijeti.

Đemal Memagić, načelnik općine Olovo, nije želio komentirati slučaj o deponiji.

– Ne mogu izmišljati mišljenje. Rekao sam šta znam. Čisto je populistički tražiti od mene izjavu. Ja nisam smetljar – kazao je Memagić.

Dodao je da se druga osoba treba kontaktirati za rješavanje tog problema.

Stručni saradnik za komunalne poslove i zaštitu okoliša Olovo Safet Kulo kazao je da mu se do sada njemu lično niko nije žalio.

Nema sredstava

– Meni se niko direktno nije obratio iako dobro funkcioniramo s predsjednikom mjesne zajednice te imamo dobru komunikaciju. Postoji osoba koja je zadužena u mjesnoj zajednici za tu vrstu poslova. Nije nikakvo pravdanje, ali mi smo jako mala Općina kada je u pitanju broj stanovnika. Teritorijalno je veliko područje, koje ima 400 kvadratnih kilometara, a to treba pokriti sa svim sredstvima koji nama nedostaju – kazao je Kulo.

Dodao je da sve što se dešava na lokalitetu zajednice, a vezano je za Općinu, iz komunalnog preduzeća komuniciraju s predsjednikom zajednice, te s nadležnim koji je zadužen za to odjeljenje, nakon čega ekipe radnika vrše aktivnosti na terenu piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79