Sramotna inicijativa “Istočne alternative”: Peter Handke bi mogao dobiti ulicu u Srebrenici

Predstavnici Udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske podnijeli su prijedlog Skupštini Opštine Srebrenica da ulica Maršala Tita bude nazvana po kontroverznom književniku i negatoru genocida Peteru Handkeu.

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni da je apsurdno da jedino u Srebrenici postoji ulica Maršala Tita.

“U Srebrenici postoji i ulica Srebreničkog odreda, a niko ne zna čiji je taj odred bio i za šta se borio i protiv koga. U ovom mjestu bilo je raznih odreda u raznim vojskama i smatramo da taj naziv treba promijeniti i ulici dati naziv ‘Srpskih oslobodilaca’ ili Narodnog poslanika Gorana Zekića, koji je prvi srpski političar ubijen u prošlom ratu kao žrtva sistematskog uništavanja Srba u srebreničkoj opštini”, rekao je Pavlović.

Vučić uručio visoko priznanje kontroverznom piscu Peteru Handkeu

On je naveo da u “Istočnoj alternativi” smatraju da je nedopustivo da nijedna ulica u ovom mjestu ne nosi naziv po značajnim srpskim historijskim ličnostima, književnicima, naučnicima, prosvjetiteljima i junacima ili po značajnim događajima, “umjesto što nose nazive iz propalog, zabludnog perioda takozvanog bratstva i jedinstva”.

Pavlović je rekao da je prirodno i da je suživot nužan na ovim prostorima, ali da se moraju poštovati vrijednosti koje su dovele do stvaranja Republike Srpske i da na to uvijek treba podsjećati na različite načine, pa i davanjem naziva ulicama po značajnim i zaslužnim historijskim događajima i ličnostima.

Cvijanović uručila “Orden Republike Srpske” nobelovcu Peteru Handkeu

Predstavnici Udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske podnijeli su i zahtjev za pomoć u radu udruženja u njegovoj borbi za sprečavanje nametanja zakona o negiranju genocida u ovom mjestu.

Podsjetimo, kontroverzni nobelovac Peter Handke nedavno je boravio u BiH gdje se sastao s rukovodstvom entiteta RS.

Negator srebreničkog genocida i poštovalac režima Slobodana Miloševića Peter Handke dobio je Nobelovu nagradu za književnost 2019. godine, a ona je vrlo brzo postala predmet osporavanja kako u BiH tako i u svijetu. Kada je riječ o samom Handkeu, nagrada mu je donijela priznanje onih koji se poistovjećuju s retrogradnim ideologijama koje je Handke uvijek tako rado promovirao kroz svoja djela, ali i druge javne istupe, piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79