Sramotna odluka SNSD-a: Svete se građanima zbog izbora

Skupštinska većina u Banjaluci, predvođena SNSD, nije podržala odluku da se FK Budućnost iz Šargovca produži ugovor o zakupu prostorija u vlasništvu grada, a koje taj klub koristi oko 20 godina.

Ova odluka izazvala je bijes i ogorčenje mještana Šargovca, odbornika opozicije, a posebno rukovodstva navedenog kluba.

Iz FK Budućnost su odluku skupštinske većine nazvali sramnom, ističući da ovaj klub sljedeće godine slavi svoj pedeseti rođendan.

– Ajmo sve ugasiti, kome treba neki lokalni klub koji bi sljedeće godine trebao proslaviti jubilarnih 50 godina, hoće li ga proslaviti ili ćete ga ugasiti na rođendan? Znate li osjećaj da se to zove sramota? – poručili su iz ovog kluba.

Dodaju da je Fudbalski klub “Budućnost” jedini sportski kolektiv u MZ Šargovc, ali da je, na žalost politika umiješala svoje prste u cijelu priču.

– Jedina šteta je nanesena našoj djeci koja se svakodnevno okupljaju na tom stadionu i u tim prostorijama, jer u naselju nema ni jedan park. Ovo je jedino mjesto gdje se može doći sa djecom da se nesmetano igra – poručili su iz ovog Kluba.

Da se politika obija o leđa građana Šargovca i FK Budućnost, stava je i odbornika pokreta “Banjaluka zove”, Saša Lazić Medo koji je upitao skupštinsku većinu zar ih nije sramota.

– Zbog razmirica sa Goranom Selakom (SPS), skupštinska većina nije podržala odluku o produženju korištenja prostorija kluba FK Budućnost Šargovac. Stao sam pred njih sve i rekao: “Sram vas bilo, nije to Selakov privatni klub”, a potom napustio sjednicu. Večeras su ispali, da ne kažem šta, na takvoj sitnici, da su mi se zgadili trajno svi! Sve i jedno koje je glasalo za taj mali zločin! Fudbal da gušite u ovakvoj bijedi – poručio je Lazić putem društvenih mreža.

Podsjećamo, odluku o produženju korištenja prostorija, pored Lazića, podržali su odbornici PDP, SPS, SDS, kao i odbornik iz SP Dragan Banjac. Međutim, zahvaljujući odbornicima stranaka vladajuće koalicije, odluka nije dobila potrebnu većinu.

Iz Fudbalskog kluba Budućnost iz Šargovca podsjećaju da na treninzima okuplja preko 80 djece i mladih, te da imaju odlične rezultate ali i tradiciju, kao klub koji je osnovan daleke 1972. godine.

Uprava kluba se nakon neusvajanja odluke obratila gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću koji im je poručio da se ponovo obrate Skupštini sa inicijativom čim se za to steknu zakonski uslovi.

Nezvanično se saznaje da roditelji djece koja treniraju u FK Šargovac, takođe, najavljuju da će od odbornika koji čine većinu u Skupštini grada zahtijevati da objasne javnosti zbog čega je odbijena odluka o produženju korištenja prostorija kluba.

Podsjetimo, na zadnjim lokalnim izborima najveću podršku glasača u Šargovcu dobio je SPS, kao i gradonačelnik Draško Stanivuković, zbog čega mještani i odbornici opozicije vjeruju da je ovo pokušaj osvete vladajuće većine, predvođene SNSD, za one koji ih nisu podržali na izborima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79