Sramotne grafite u centru Zvornika „Smrt balija“ i „Nož, žica, Srebrenica“ danima niko ne uklanja

Uvredljivi grafiti „Smrt balija“ i „Nož, žica, Srebrenica“ već su danima ispisani na zidu sportskog poligona u centru Zvornika.

Uprkos činjenici što se radi o opasnim porukama koje izazivaju vjersku, rasnu i nacionalnu mržnju, nadležni organi nisu obaviješteni, ali nisu ništa ni preduzeli da u redovnim aktivnostima uklone takve poruke.

– Policijska uprava Zvornik nije obaviještena o takvim grafitima. Njihovo uklanjanje je u nadležnosti Komunalne policije grada Zvornika – rekao je za „Avaz“ Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Kontaktirali smo i Komunalnu policiju grada Zvornika. Službenik koji se javio na telefon, rekao je kako nije upoznat je li bilo prijava građana, a uputio nas je na šefa službe Gorana Pisića, koga nismo uspjeli dobiti na broj u njegovoj kancelariji. Nezvanično saznajemo kako su građani koji su primijetili sramne grafite i poruke na sportskom poligonu u Zvorniku, uputili prijavu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), jer građani, pogotovo povratnici bošnjačke nacionalnosti, imaju sve manje povjerenja u rad službenika policije u entitetu, gdje se na skoor svakom koraku negira genocid i gdje se svakodnevno gaze osnovna ljudska prava i vrši diskriminacija nad neistomišljenicima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79