Sramotno je da policajci svoja prava moraju tražiti izlaskom na proteste!

Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine podržava u potpunosti zahtjeve Saveza sindikata policijskih organa BiH, te daje punu podršku predstavnicima i članovima sindikata u njihovoj borbi i nastojanjima da ostvare opravdano postavljene zahtjeve, saopćeno je iz ove institucije.

– Apelujemo na Vijeće ministara BiH i predsjedavujćeg Zorana Tegeltiju da iznađu rješenja za sindikalne zahtjeve i time počnu vraćati dostojanstvo policijskoj profesiji u državnim policijskim organima.

Našu podršku, pored Saveza sindikata policijskih organa, ovom prilikom upućujemo i Sindikatu državnih službenika i uposlenika u institucijama BiH, kao i Sindikatu Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Sramotno je da su sindikati uposlenih na državnom nivou i njihovi predstavnici dovedeni do toga da se za svoja prava moraju boriti izlaskom na proteste, radi mizernog usklađivanja osnovice za plate, koje su višestruko i značajno manje od plata parlamentaraca, ministara, diplomata i drugih pojedinaca koji plate također primaju iz državnog budžeta.

Navedeni sindikati imaju našu punu podršku i ukoliko bude potrebno u narednom periodu organizovati ćemo proteste podrške s ciljem ostvarivanja legitimnih i utemeljenih sindikalnih ciljeva naših kolega – stoji u saopćenju Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79