Sramotno! Kantonalni sud u Zenici sinu sutkinje smanjio kaznu sa četiri na dvije godine!

Kantonalni sud u Zenici donio je pravomoćnu presudu kojom je Amiru Kovačeviću iz Zenice optuženom za tešku nesreću u kojoj je usmrtio pješakinju Ajnu Strukan (28), smanjio kaznu zatvora sa četiri na dvije godine.

U obrazloženju je navedeno da je Sud uvažio žalbu braniteljice optuženog Amira Kovačevića, te preinačio prvostepenu presudu Općinskog suda u Visokom u odluci o kazni te mu izrekao dvije godine zatvora.

Nakon što je u udesu poginula mlada Ajna Strukan, Kovačević osuđen na četiri godine zatvora

Kovačević je osuđen zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Amiru Kovačević koji je usmrtio pješakinju smanjena kazna na dvije godine zatvora

Žalba Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona odbijena je se kao neosnovana.

Općinski sud u Visokom osudio je Amira Kovačevića iz Zenice na četiri godine zatvora, zbog stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u decembru prošle godine na glavnoj gradskoj magistrali u Zenici, u kojoj je, usljed zadobivenih povreda, u bolnici preminula mlada Ajna Strukan.

Nesreća se dogodila kada je vozač Kovačević (28), upravljajući vozilom Peugeot, naišao GGM-om i pokupio Strukan i njenog momka Benjamina Burekovića na pješačkom prijelazu.

Sutkinja u Zenici ponovo optužena pa onda nagrađena od Tužilaštva!?

Nakon izricanja prvostepene presude kojom je Kovačević bio osuđen na četiri godine, porodica nastradale djevojke bila ogorčena niskom kaznom.

– Porodica se skamenila kada je pročitana presuda. Ogorčeni su i ne mogu vjerovati. Očekivali su veću krivično-pravnu sankciju. Prešao je ograničenje dozvoljene brzine, izazvao nesreću na pješačkom prijelazu, ranije imao saobraćajne prijestupe… Također, povrijedio je dvije osobe, a potom je život izgubila mlada osoba – kazao je tada u izjavi za “Avaz” advokat Samir Karahasanović koji je zastupao oštećene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79